8 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица на територията на Кюстендилска област за управление на МПС след употреба на алкохол, наркотично вещество и МПС без регистрационни табели и не регистрирани по надлежния ред – водачът, управлявал л.а. „Рено“, е 39-годишен, установен е от служителите на реда в Кюстендил, водачите, управлявали след употреба на алкохол са установени в Кюстендил/на 50 и 55г./ и на АМ „Струма“- 55-годишният водач е бил зад волана с 3.15 промила алкохол в издишания въздух. Тестовете на водачите са направени с техническо средство. Водачите са задържани с полицейска заповед. Водачите, управлявали превозни средства без регистрационни табели или нерегистрирани по надлежния ред, са установени от дупнишки полицаи – в с. Крайници са  установени 36-годишен водач на т.а. УАЗ без рег.табели и 43-годишен водач на л.а. „Сузуки“, в с. Червен брег е установен 17-годишен водач на л.а. „Фиат“ без регистрационни табели  и нерегистриран по законовия ред, установеният в Дупница водач на нерегистриран мотопед е 40-годишен. За случаите е уведомена прокуратурата.

В края на миналата седмица в РУ  Бобов дол е заявена кражба на неустановено количество рапица от имот на земеделски производител в землището на Бобов дол, деянието е извършено с технически средства – комбайн и трактор с прикачено ремарке. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара – 3 от тях са причинени поради небрежност, горели са отпадъци, щети не са допуснати.Един от пожарите е причинен поради техническа неизправност в л.а. „Пежо“, инцидентът е възникнал в с. Бистрица. Унищожен е двигателен отсек. Няма пострадали хора.