Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. Служителите извършили проверка на л.а. „Сузуки“, управляван от 40-годишен мъж. Направен му е тест с техническо средство. Резултатът е 2.06 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръв за анализ. Водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Дупница за извършена кражба/перилен препарат и щипки за простор/ от търговски обект в града. Извършителката е 26-годишна местна жителка. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил за взломно проникване в обект в с. Шишковци, заявителят не съобщава за откраднати вещи. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Снощи – малко преди 22.30 ч, е постъпил сигнал чрез тел. 112  за наводнена улица в с. Ябълково, произшествието е обслужено от екип на РСПБЗН – Кюстендил, улицата е отводнена и е осигурена проходимост.