Вчера служители на РУ Кюстендил при извършени процесуални действия в производствен цех в града са установили, че се произвеждат обувки с логото на  търговски марки, без да имат съгласието на притежателя на изключителното право за това. По случая е образувано досъдебно производство, работата по случая продължава под надзора на  прокурор.

Вчера в РУ Дупница е постъпил сигнал за нанесена средна телесна повреда на 30-годишна жена, тя е била нападната от бившия й партньор в жилището й в града. На пострадалата е оказана медицинска помощ. Нападателят -32-годишен мъж от Бобов дол, се издирва. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница се постъпил сигнал за откраднат портфейл с пари и лични документи от магазин в града. Служителите предприели незабавни издирвателни действия и извършителят е задържан – 30-годишен местен жител, откраднатият портфейл и парите са иззети от него. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на моторна резачка и перфоратор е заявена вчера в РУ Кюстендил от къща в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

32-годишна водачка на л.а. „Фолксваген“ е причинила ПТП снощи около20.00 ч на ул.“Нов живот“ в Кюстендил. Ударила се е в паркиран автомобил. Пристигналият на местопроизшествието полицейски екип установил, че водачката е управлявала след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 2.34 промила алкохол в издишания въздух. В автомобила са били и двете й малолетни деца. Те са прегледани в кюстендилската болница, не са пострадали. Водачката е задържана с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.