В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 32-годишна жена и 57-годишен мъж за повреждане на чужда собственост. Чрез използване на твърд предмет те са повредили 2 автомобила, които са били на паркинг на ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

36-годишен мъж от с. Ваксево е задържан с полицейска заповед в края на миналата седмица за извършена кражба на пари от къща в селото. Полицаите са установили, че извършителят е извършвал деянието няколко пъти, а по данни на заявителя общо отнетата сума е 3500 лв. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. Единият от водачите /32 г./ е проверен с техническо средство на ул. „Саморанска“ в Дупница, техническото средство, с което е тестван, е реагирало на канабис; другият водач/30 г./ е проверен на ул. „Венелин“ в Дупница, управлявал е л.а. „Фолксваген“. Техническото средство е отчело резултат 1.85 промила алкохол в издишания въздух. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Снощи при конфликт между 4-ма мъже в къща в с. Граница е наранен с нож в 39-годишен мъж. Двама мъже – от с. Слокощица и с. Пиперков чифлик, отишли на гости при познат в с. Граница, скарали се, а единият от гостите нанесъл удара с нож на опонента си, после избягали. Пострадалият е закаран в ЦСМП в Кюстендил, оказана му е помощ и е освободен за домашно лечение. При предприетите полицейски действия двамата мъже/гостите/ са установени и задържани с полицейска заповед, единият е на 35 години, другият – на 25.. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при обработката на документите за регистрация на л.а. „Фолксваген“ служители от Пункта за регистрация на МПС в Дупница са установили, че автомобилът е обявен за издирване чрез Шенгенската информационна система. Автомобилът е оставен на съхранение на паркинг на РУ Дупница, работата по случая продължава, уведомена е издирващата го страна.

Кражба на пари от параклис в с. Невестино и кражба на пари от параклис в с. Овчарци са заявени в полицията. По данни на заявителите от първия са отнети около 30 лв., а от втория – 800-900 лв. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 4 пожара, материални загуби не са допуснати; оказана е техническа помощ при подадени сигнал за наводнено мазе и сваляне на домашен любимец/коте/ от дърво.