Малко след полунощ дупнишки полицаи са задържали 31-годишна водачка на л.а. „Ауди“ за управление в нетрезво състояние. Проверката е извършена на АМ „Струма“, автомобилът се е движел в посока София. Тестът на водачката, направен с техническо средство, е отчел резултат 2.24 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образмувано бързо досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера собственик на л.а. „Марцедес“ е заявил в РУ Кюстендил, че са спукани 3 от гумите на автомобила. Дежурна група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая.

4 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през изминалото денонощие, 2 от тях са нанесли щети. Късо съединение в л.а. „Дачия“ в Дупница е причинило запалването, унищожени са двигателен отсек, предно стъкло и арматурно табло, спасена е останалата част от автомобила.

Тази сутрин – малко след 4.00 ч, е постъпил сигнал в РСПБЗН – Бобов дол, за пожар в къща в с. Голема Фуча, изгорели са 60 кв.м покривна конструкция. Противопожарният екип е спасил останалата част от къщата, няма пострадали хора. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Бобов дол.