Навигация

 

48-годишен мъж от с. Коняво е задържан снощи от кюстендилски полицаи за опит да проникне в чуждо жилище. Сигналът в полицията за разрушаване на входна врата на къща в града е подаден малко след 22.30 ч, Предприети са незабавни действия и извършителят е установен и задържан. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

60-годишен мъж от с. Бистрица е задържан от дупнишки полицаи за извършена кражба от имот на транспортна фирма в Дупница. Той проникнал в имота, като срязал кабелите на камерите за наблюдение, отворил 2 офиса и гараж и откраднал 2 секретни ключа. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързи полицейски производства са образувани в районните управления в Кюстендил, Дупница и Рила за управление на МПС след употреба на алкохол. Установеният от дупнишки полицаи водач е управлявал л.а. „Опел“, неговият резултат от тест с дрегер е 1.35 промила алкохол в издишания въздух; установеният от рилски полицаи водач на л.а. „Рено“ е управлявал с 1.33 промила алкохол в издишания въздух; кюстендилските пътни полицаи са установили водач на л.а. „Фолксваген“, чиито резултат е 2.21 промила алкохол в издишания въздух. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

2 извършени кражби са заявени в РУ Дупница в края на миналата седмица – от мазе на къща е отнет електрожен; от частен имот е откраднат телевизор, озвучителна уредба, прахосмукачка. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вижте също ...

Търсене

Кюстендил Инфо - новинарски сайт, проект на Студио Видеограф