4 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на наркотично вещество- 2 в РУ Дупница, и по 1 в РУ Кюстендил, в РУ Рила. Водачите са тествани с дрегер, резултатът на всички е канабис.

Вчера служители на РУ Бобов дол са задържали 18-годишен младеж за притежание на наркотично вещество – при извършена проверка служителите са открили и иззели от него опаковка с метамфетамин, 38-годишен дупничанин е задържан за притежание на опаковка с канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Бобов дол и РУ Дупница.

Вчера в РУ Бобов дол собственици на 31 автомобила са заявили, че са повредени гумите на автомобилите им – някои гуми са срязани, други продупчени. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случаите са образувани досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – взломена е входна врата на жилище в жк „Бистрица“. По случая е образувано досъдебно производство,.

В края на миналата седмица 52-годишен жител на село Драговищица по хулигански подбуди е нанесъл побой на 30-годишен мъж в центъра на селото. На пострадалия е оказана медицинска помощ, нападателят е задържан. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица 62-годишна водачка на л.а. „Рено“ е нарушила правилата за движение и е блъснала 68-годишен пешеходец на кръстовището на ул. „П.Берон“ и „Ал. Стамболийски“ в Кюстендил. Пострадалият е настанен в кюстендилската болница със счупено коляно. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.