Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали извършител на 2 кражби. 43-годишният мъж е отнел от пункт за изкупуване на метали 40 м кабел и винтоверт, а от къща в града 3 златни накити. Той е известен на полицията с противозаконни деяния. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е намерен починал 66-годишен дупничанин пред жилищната сграда, в която е живял в жк „Възход“ в Дупница. Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група, следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Образувано е дознание по случая в РУ Дупница.

4 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилско вчера. Всички пожари са причинени поради небрежност – в с. Долно село пожарът е бил низов в смесена гора, засегнал е площ от 10 дка, спасени са от екип на РСПБЗН – Кюстендил, 20 дка иглолистна гора от опожаряване; в с. Мурсалево пожарът в отпадъци е причинен поради небрежност, екипът на РСПБЗН – Рила, е спасил от огъня 30 бали фураж, 20 дка иглолистна гора и 20 дка черешови насаждения.