Вчера 51-годишен жител на Дупница е подал сигнал в Районното управление, че е получил закана за убийство от 21-годишен дупничанин.Полицаите са предприели незабавни действия и отправилият заканата е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, изясняването на случая продължава под прякото наблюдение на прокурор.По-късно вчера наблюдаващият прокурор е постановил задържане до 72 часа за 21-годишния мъж.

Вчера дупнишки полицаи са задържали с полицейска заповед 40-годишен водач на л.а. БМВ за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена на АМ „СТрума“ в посока София, дрегерът е отчел резултат 2.18 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е получен сигнал от собственик на къща в с. Шишковци, че от имота му е открадната голяма сума пари. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, установено е, че проникването е осъществено чрез взломяване на врата. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в Пункта за регистрация на МПС в Дупница е представен за регистрация л.а. БМВ – чрез пълномощник. При обработката на документите служителите установили, че автомобилът е обявен за издирване в Шенгенската информационна система. Оставен е на паркинг в РУ Дупница с протокол за доброволно предаване, по случая е образувана преписка.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 3 метални решетки, метална врата, кабели от ел. инсталация от нефункциониращ обект – масивна двуетажна сграда и прилежащ към нея парник в с. Джерман. По случая е образувано досъбено производство, уведомен е дежурен прокурор.