Вчера при извършено претърсване в имот на 51-годишен служители РУ Кюстендил са открили и и иззели 13 кг сушен тютюн и 34 кутии цигари без български акцизен бандерол. 51-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 час, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи служители на РУ Кюстендил са задържали с полицейска заповед 22-годишен жител на кв.“Изток“ – той е счупил прозорец на къща на съседи. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

44-годишен мъж е задържан вчера с полицейска заповед за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка на улица в града от него е иззета опаковка хероин а в жилището му е открита и иззета саксия с канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

27-годишен е задържан вчера в ареста на РУ Кюстендил за извършена кражба на 2 алуминиеви джанти от двор на къща в града. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са 4 гуми на л.а. „Волво“, който е бил паркиран пред дома на собственика в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ на 2 кръстовища в Кюстендил са повредени 3 билборда, напръскани са с червена боя. Образувани са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП в района на Долно село е пострадала 47-годишна жена, настанена е в кюстендилската болница със счупени ребра и тазобедрена става. Тя е била пътничка в л.а. „Опел“. Водачката на опела – 77-годишна жена, е загубила контрол над автомобила и са се преобърнали встрани от пътя. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара, един от тях е нанесъл щети –изгорели са двигателен отсек и арматурно табло на л.а. „Ауди“ в с. Слокощица. Сигналът за пожара е постъпил в 5.20 ч тази сутрин. Причините за възникването му изяснява РУ Кюстендил, не се изключва умисъл.