Двама мъже са задържани снощи от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена снощи малко преди 19.30 ч в града. Двамата мъже се придвижвали с л.а. „Пежо“. От тях са иззети 2 опаковки канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за извършена кражба на 490 лв. от къща в града. Извършителката е 51-годишна жена. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – надраскан е л.а. „Форд“ с твърд предмет. Дежурна група е извършила оглед на място, започнато е досъдебно производство по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП в района на Бобов дол е пострадал 42-годишен пешеходец. Той е бил блъснат от л.а. „Фолксваген“, управляван от 34.-годишен водач. Пострадалият е настанен в дупнишка болница с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през изминалото денонощие, материални загуби не са допуснати.