Вчера служители на РУ Рила са установили и задържали в двора на къща в града 19-годишен местен жител, който проникнал в имота и отнел 4 пакета хранителни продукти от хладилник. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на 4 акумулаторни батерии от базова станция на мобилен оператор, намираща се в землището на с. Овчарци, е заявена в РУ Дупница в края на миналата седмица. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – счупен е прозорец на помещение обособено като баня в жилище в Кюстендил. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при ПТП между л.а. „Тойота“ и л.а. „Форд“ е пострадал 30-годишен мъж, който е бил пътник в тойотата. Произшествието е възникнало на пътя Дупница – Самоков. Причина за възникването му е отнемане на предимство на тойотата от другия автомобил. Той е бил управляван от 18-годишна жена от Сапарева баня. Пострадалият е със счупена ръка и без опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при произшествие в землището на с. Тополница – л.а. „Тойота“ се преобръща в неизорана нива, водачът – 43-годишен мъж от Дупница, е изпаднал от автомобила, открит е мъртъв. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края наизминалата седмица в Кюстендилска област. Щети е нанессъл пожарът в имот в Кюстендил, унищожени са 7 кум. М дърва за огрев и спомагателна постройка – 20 кв. м. Пожарът е угасен от 2 екипи на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора.