Двама мъже с каруца, натоварена със зеле, са установени и задържани вчера от кюстендилски полицаи. Служителите установили, че зелето е откраднато от имот в землището на с. Жабокрът. Единият е на 51 години, другият – на 25. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В събота е задържан с полицейска заповед 43-годишен мъж за опит да открадне 20 метра удължител. Той е установен в чуждия имот в града. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявен грабеж от 49-годишен мъж от града. Той е съобщил, че в централната градска част е нападнат от неизвестно лице и са му отнети 250 лв. По случая е започнато досъдебно производство,уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара, 3 от тях са нанесли щети. Оказана е техническа помощ на 2 обекта – съдействие на спешен екип за придвижване на пациент и отводняване на мазе.

Вчера в Дупница поради небрежност е причинен пожар в пластмасов контейнер, контейнерът е изгорял, спасени са 2 съседни; неправилно ползване на отоплителни уреди е причинило пожар в къща в Дупница, изгорял е 1 кв. м дюшеме, спасена е къщата; в петък е възникнал пожар в сградата на кметството в с. Коркина, изгорели са мебели, техника и документи, опушени са 40 кв. м стени. Причина за вазникването на пожара е късо съединение. Няма пострадали хора.