В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали с полицейска заповед 23-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка у него са открити 2 опаковки с MMC OPIATES. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при извършена проверка пътни полицаи от РУ Бобов дол са установили водач на л.а. „Фолксваген“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 0.7 промила. Проверката е извършена в района на с. Мламолово. По случая е започнато бързо полицейско производство.

Вчера в РУ Рила е заявена кражба на моторен агрегат от сграда, намираща се в двора на параклиса в с. Смочево.Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара с материални загуби са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област. Късо съединение е причинило запалване в лек автомобил в Кюстендил, унищожен е двигателен отсек. Техническа неизправност е причинила запалване в лек автомобил в района на с. Цървеняно, автомобилът е унищожен.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в имот в с. Мало село, изгорели са 100 кв. м покривна конструкция, постройка, имущество и мотофреза.Спасени са 2 сгради. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН Бобов дол. В с. Червен брег е горял л.а. „Ауди“, унищожен е двигателен отсек. Противопожарният екип е спасил останалата част от автомобила. РУ Дупница изяснява причините за възникването на пожара.