4 ПТП са възникнали на територията на Кюстендилска област в края на миналата седмица. В района на гр. Бобов дол 20-годишна водачка на л.а . „Фолксваген“ се е ударила в аварирал товарен автомобил. Нанесени са щети на двата автомобила в резултат на удара, водачката на лекия автомобил е с леки наранявания, оказана й е здравна помощ в дупнишка болница; на АМ „Струма“ произшествието е между мотоциклет и товарен автомобил. Пострадал е 37-годишният мотоциклетист, който се е ударил в движещия се пред него товарен автомобил, оказана му е помощ в дупнишка болница. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Бобов дол и РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица 68-годишен водач на л.а. „Деу“ е ударил 2 паркирани автомобила на ул. Камчия в града. При направения тест за употреба на алкохол дрегерът е отчел резултат 1.67 промила. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В събота на кръстовището, образувано от улиците „Ц. Освободител“ и „Дондуков“ в Кюстендил е възникнало ПТП между л.а. „Мазда“ и л.а. Фолксваген“ . Причина за произшествието е отнето предимство от 44-годишния водач на маздата. Тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 1.55 промила. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 2 случая на повреждане на автомобили – в с. Слокощица са счупени стъкло и странично огледало, надран е капак на л.а. „Фолксваген“, на ул. „Мездра“ в Кюстенд9ил е счупено предно панорамно стъкло и странично огледало на л.а. „Опел“. Дежурна полицейска група е обслужила местопроизшествията, започнати са досъдебни производства по случаите, уведомен дежурен прокурор.

В събота около 21.00 ч 43-годишен мъж е заявил в полицията в Кюстендил , че в центъра на града двама неизвестни насила са му отнели 30 лв. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, 1 от тях е нанесъл щети. Обслужени са и 2 произшествия за оказване на техническа помощ. Вчера на АМ „Струма“ се е запалил л.а. „Ситроен“, причина за пожара е техническа неизправност, унищожено е багажно отделение с ел. инсталация, броня и 2 гуми , спасена е останалата част от автомобила. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Дупница.Няма пострадали хора.