Вчера при проведена специализирана полицейска операция по линия престъпления спрямо МПС на територията на РУ Дупница служителите са иззели 6 телоподаващи заваръчни машини, 2 електрокара, палетна машина, винтов компресор,различни по вид заваръчни апарати,3 ъглошлайфа, телфер, кафе-автомат на самообслужване, преносими климатични устройства. Вещите са иззети от 2 обекта в с. Усойка. Работата по установяване на произхода на вещите продължава РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е получен сигнал в ОДМВР – Кюстендил, за незаконен добив на полезни изкопаеми в земеделски имот в землището на с. Дворище.Служителите, посетили местопроизшествието, установили работеща земекопна техника -2 верижни багера,2 мобилни драги за пресяване на инертни материали, агрегат и трима мъже от Кюстендил в момент на работа. Техниката е запечатана и оставена на отговорно пазене. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е започнато бързо полицейско производство за извършена кражба на чужди вещи – 58-годишен мъж е отнел портфейл с 340 лв. от клиент на търговска верига. Портфейлът е иззет от извършителя на кражбата. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера пътни полицаи от Бобов дол са установили 61-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.27 промила. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. По случая е започнато бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 300 лв., златен накит, дрехи и кухненски инвентар от къща в града. Проникването е осъществено през незаключена врата. По данни на собственика кражбата е извършена за времето от 11.00 ч. на 17 юни до 16.30 ч. на 18 юни. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.