33-годишен жител на кв. „Изток“ ,водач на л.а. БМВ, е задържан през изминалата нощ от служители на РУ Кюстендил. Той е управлявал автомобил, който е с английска регистрация, след употреба на алкохол и наркотични вещества. Водачът е неправоспособен. Тестът, направен му с техническо средство, е отчел резултат 1.7 промила алкохол в издишания въздух и употреба на кокаин. При личния обиск от него е иззета опаковка хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. При направената справка служителите установили, че е санкциониран преди години за управление на МПС без правоспособност. По случая е започнато бързо полицейско производство, 33-годишният е задържан с полицейска заповед за 24 часа, автомобилът е иззет. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършена проверка на л.а. „Мерцедес“, управляван от 43-годишен кюстендилец, пътните полицаи установили, че водачът управлява след употреба на опиати. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена на ул. „Даскал Дамаскин“ в Кюстендил, водачът е задържан за 24 часа с полицейска заповед. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършени процесуално-следствени действия в жилището на 27-годишен мъж в Кюстендил криминалисти са открили и иззели бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на метадон, теглото му е 6 грама. 27-годишният е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Започнато е дознание по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера пътни полицаи от РУ Рила са установили в Кочериново 44-годишна благоевградчанка да управлява л.а. БМВ след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.5 промила алкохол в издишания въздух. Взета й е кръв за анализ в ЦСМП в Рила. Водачката е задържана за 24 часа в полицейския арест в Рила. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.