Голямо количество контрабандни цигари са открили и иззели в края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил.

Проверката е извършена в събота пред офис на куриерска фирма в града. 56-годишният получател на пратката я прибирал в багажника на автомобила си. Оказало се, че тя съдържа 50 стека цигари без български акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 18-годишен местен жител за кражба на мотопед «Пиаджио». Кражбата е заявена на 9 април вечерта, мотопедът е бил на тротоар в близост до площад «Първи май». При последвалите полицейски действия мотопедът е открит в имота на 18-годишния младеж. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 4240 евро, 2 телевизора, златни накити, плейстейшън с дискове от апартамент в жк «Бистрица» в Дупница. По данни на заявителя кражбата е извършена през изминалите 2 дена, докато жилището не е било обитавано. Проникването е осъществено чрез взлом. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на 300 лв. от хранителен магазин е заявена в РУ Кюстендил през изминалата нощ, проникването е осъществено чрез взломяване на входна врата; опит за кражба от хранителен магазин е заявен в РУ Кюстендил през изминалата нощ чрез взломяване на 2 катинара. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

3 панорамни стъкла са счупени на паркирани автомобили пред склад за авточасти в Кюстендил, деянието е заявено в полицията в събота. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В събота при ПТП е пострадал 28-годишен мотоциклетист. Инцидентът е възникнал на ул. «Цар Освободител» в посока с. Ябълково. Водачът е бил сам участник в движението, настанен е в кюстендилската болница със счупена ръка. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. Водачът на товарен автомобил е проверен на ГП Е 79, той е 63-годишен дупничанин, а тестът за употреба на алкохол е отчел резултат 1.47 промила. Уведомен е дежурен прокурор за злучая.