Снощи, малко преди полунощ, неизвестен е направил опит да запали входната врата на Община Кюстендил. Вратата е частично опушена. При извършения оглед на място от дежурна следствено-оперативна група е открита разтопена пластмасова бутилка, която е съдържала запалителна течност. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в сектор „Пътна полиция“ в Кюстендил е представен за първоначална регистрация л.а. БМВ, който е обявен за издирване чрез ШИС. Служителите са установили това при проверката на автомобила. Собственикът е предал автомобила на съхранение на паркинг на ОДМВР с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана преписка в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на 2 врати на общинско помещение в града, заявена е кражба на 2 косачки и 2 тонколони от частен обект в с. Слокощица. Местопроизшествията са обслужени от дежурна следствено-оперативна група, започнати са досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера, около 18.00 ч., 20-годишен водач на л.а. БМВ, нарушавайки правилата за движение, е реализирал ПТП на ул. „Хан Аспарух“ в Дупница и е повредил 13 предпазни метални колчета, общинска собственост. Водачът е тестван за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област вчера, щети е нанесъл пожар в къща в гр. Рила. Изгорели са 30 кв. м покривна конструкция и покъщнина. Причина за възникването на пожара е неизправност в комин. Няма пострадали хора.