31-годишен дупничанин е задържан в петък с полицейска заповед за притежание на наркотично вещество. Служителите на РУ Дупница са извършили проверката в жк „Бистрица“. З1-годишният е управлявал л.а. „Фолксваген“ – в багажника на автомобила е открито пакетче с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно проиизводство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота вечерта е пострадал пешеходец на ул. „Гюешевско шосе“ в Кюстендил. Той е бил блъснат от л.а. „Фолксваген“, управляван от 34-годишен жител на с. Вратца.Пострадалият е 29-годишен, настанен е в кюстендилската болница с комоцио и контузни рани по главата. Тестът на водача на автомобила за употреба на алкохол и наркотични вещества е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилско. 2 от тях са причинени поради строителна неизправност в комин и щети не са допуснати. 1 е причинен поради неправилно ползване на отоплителни уреди в къща в Дупница, възникнал е снощи около 23.00 ч, угасен е от 2 противопожарни екипа, унищожена е 20 кв.м сграда, няма пострадали хора.