Вчера кюстендилски полицаи са задържали 57-годишен мъж за възпроизведени изстрели пред кафене на площад „Първи май“ в града.

Сигналът е постъпил в полицията малко преди 15.00 ч. Извършен е оглед от дежурна полицейска група, на място са открити 3 гилзи. От 57-годишния е иззет газовия пистолет и 37 патрона. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера около обяд в Сапарева баня – по време на боядисване на камбанария на параклиса „Св. Богородица“, е паднал 48-годишен храмов служител, със счупена китка на дясната ръка е. Настанен е в дупнишка болница без опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на районните служби ПБЗН са гасили 4 пожара. 2 от тях са нанесли щети – в с. Скриняно е изгоряла 9500 кв. м овощна градина, огънят е обхванал 24 дка сухи треви и храсти. Огнеборците са спасили от опожаряване 15 дка овощна градина. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил; вчера при пожар в къща в кв. „Бешика“ в Дупница е изгоряла 10 кв. м покривна конструкция, 40 бали фураж и паянтова постройка. Пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН Дупница. Причина за възникването му е небрежно боравене с открит огън.