Мъж на 75 години е задържан на 7 септември от кюстендилски криминалисти, той е заподозрян за извършено тежко криминално престъпление – убийство на 45-годишен. Смъртта на жертвата е настанала след сбиване между двамата в жилището на по-възрастния в кв. „Герена“ и по първоначални данни е настъпила в резултат на задушаване. Тялото на 45-годишния бе намерено в кв. „Герена“ на 7 септември, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, часове по-късно е задържана и 38-годишната съпруга на по-възрастния мъж. След изтичането на 24-часовата мярка жената е освободена. 75-годишният е задържан за 72 часа, предстои гледането на постоянна мярка за неотклонението му задържане под стража.

Работата по изясняване на случая продължават криминалисти и разследващи полицаи под прякото наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Образувано е досъдебно производство в РУ Кюстендил по случая.

2 домови кражби от жилища в града са заявени в РУ Кюстендил вчера. От едното жилище са отнети пари, от другото – златни накити. Проникването е осъществено чрез взломяване на врата на втория етаж в къщата и чрез взломяването на прозорец. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

През почивните дни са започнати 4 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол. Трима от водачите са установени от пътни полицаи от Дупница – 30-годишен софиянец е управлявал опела си с 2.03 промила алкохол в издишания въздух, проверен е на АМ „Струма“, 19-годишен водач на „Ауди“ е установен в с. Самораново с 1.46 промила, 22-годишен водач от с. Бистрица е установен с 1.72 промила алкохол в издишания въздух да управлява л.а „Фолксваген“, 26-годишен водач на л.а. „Хюндай“ е установен от кюстендилски полицаи зад волана с 1.88 промила алкохол в издишания въздух.

18 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област през почивните дни. 17 от тях са причинени поради небрежност, щети не са допуснати. 1 пожар е причинен поради късо съединение в багер в открит рудник в Бобов дол.Багерът е изгорял, няма пострадали хора.