В събота вечерта кюстендилски полицаи са задържали 24-годишен кюстендилец за притежание на опаковка с канабис. Проверката е извършена на ул. „Ил. Ловчански“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

При извършена проверка на л.а. „Хонда“, управлявана от 34-годишна жена, кюстендилски пътни полицаи установили, че тя е зад волана след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 3.9 промила. На водачката е взета кръв за анализ, тя е задържана за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил. Проверката е извършена на бул. „Македония“, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица пътни полицаи от Кюстендил са установили водач на л.а. „Фиат“, който си служи с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Проверката е извършена на ул. „Дупнишко шосе“, водачът е 44-годишен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера е заявено повреждане на чужда собственост – срязани са 3 гуми на л.а. „Опел“, паркиран в близост до дома на собственика, повредена е тръба за газова инсталация в междуетажието на жилищен блок – напълнена е с монтажна пяна. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група. Започнати са досъдебни производства в РУ Кюстендил по случаите.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари и накити от къща в града; в РУ Дупница е заявен грабеж от 34-годишен мъж – в заведение в града след побой са му отнети яке и 600 лв. По случаите са започнати досъдебни производства.