В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили 3-ма притежатели на канабис. Единият е установен в кв. „Герена“, той е на 24 години, другите двама са установени при проверка на ул. „Бузлуджа“ в града. Те са на по 17 години. Единият от 17-годишните и 24-годишният са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Започнати са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е задържан 74-годишен мъж от с. Лозно, той е управлявал автомобила си след употреба на алкохол, наранил е и куче – блъснал го е. Възрастният мъж е задържан за 24 часа в ареста, тестът за употреба на алкохол е отчел резултат 1.67 промила. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

48-годишен мъж от Рила е задържан в ареста на полицията в града за повреждане на автобусна спирка в Кочериново. Бил е във видимо нетрезво състояние. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила.

В края на миналата седмица е заявено в РУ Дупница повреждане на 3 автомобила, паркирани на ул. „Трети гвардейски полк“ - счупени са им стъкла. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства.

2 бързи полицейски производства са започнати в РУ Дупница в събота срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол. Единият е 32-годишен, бил е зад волана с 1.27 промила алкохол в издишания въздух, другият е 48-годишен, неговият резултат е 2.98 промила.

27 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица, повечето са причинени поради небрежност.

Вчера запалването на сухи треви в с. Жиленци е причинило пожар, обхванал 150 дка площ, огънят е нанесъл щети на ферма за охлюви – изгорели са дървени скари и маркучи. Няма пострадали хора.

Пожарът в с. Згурово е горял на площ от 10 дка, унищожена е 1 дка овощна градина.

Пожарът в стопанска постройка в с. Мламолово е причинен поради неправилно ползване на нагревателни уреди, изгорели са фургон, мебели и гуми. Спасени от противопожарния екип са 10 овощни дръвчета.