Вчера кюстендилски полицаи са задържали 19-годишен младеж за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка на ул. „Гороцветна“ в града служителите са открили у него 7 хапчета, които при направения полеви наркотест са реагирали на MMS opiat. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи при извършена проверка на 23-годишен в града са открили и иззели 2 опаковки наркотично вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на канабис. 23-годишният мъж е от с. Яхиново, задържан е за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при регистрация на л.а. „Фолксваген“ в Пункта за регистрация и технически контрол на КАТ в Дупница служителите установили, че регистрационните табели са обявени за издирване чрез Шенгенската информационна система. Табелите на автомобила са иззети с протокол за доброволно предаване, по случая е започната преписка в РУ Дупница.

Вчера служители на РУ Бобов дол са оказали съдействие на електропреносно дружество за извършване на проверка за незаконно присъединяване към ел. системата. Установени са 7нерегламентирани присъединявания на жилища на ул. „Дружба“ в града. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 10-годишно момиче от Дупница е пострадало при ПТП. Детето, тичайки и внезапно изскачайки на пешеходна пътека, се е ударило в задната врата на л.а. „Мицубиши“. Инцидентът е възникнал на ул. „Орлинска“ в града. Детето е настанено в болница със счупен крак и без опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор. Тестът за употреба на алкохол на водача на автомобила е отрицателен.

Вчера водач на л.а. „Рено“ е блъснал в Дупница 43-годишна пешеходка на пешеходна пътека на ул. „Венелин“ , пострадалата е настанена в болница с комоцио и без опасност за живота. Тестът на водача/47 г./ за употреба на алкохол е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.