Извършителите на 2 домови кражби са установени вчера от кюстендилски полицаи. 4-мата мъже, които са на възраст от 22 до 27 години, са откраднали от къща в с. Жиленци моторен трион, от къща в с. Шипочано са откраднали електрожен. Кражбите са заявени в полицията в Кюстендил вчера, по данни на заявителите са извършени за едноседмичен период на отсъствие на собствениците. Криминалистите са открили и иззели и откраднатите вещи. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи пътни полицаи от Дупница при извършена проверка установили, че водачът на л.а. „Опел“ - 57-годишен дупничанин, управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.25 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан за 24 часа, по случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Дупница.

Вчера служители на РУ Бобов дол са оказали съдействие на представители електроразпределително дружество за извършване на проверка за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа, установени са 5 неправомерни присъединявания на жилища на ул. „Дружба“ в града, по случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.