Снощи дупнишки полицаи са установили и задържали 22-годишен мъж в града с наркотично вещество. При извършена проверка на ул. „Кулата“ от него е иззета опаковка канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. 22-годишният мъж ще остане 24 часа в полицейския арест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са започнати 2 бързи полицейски производства в РУ Кюстендил срещу водачки на МПС. Едната е управлявала л.а. „Тойота“ след употреба на алкохол. Пътните полицаи са извършили проверката в района на с. Багренци, тестът на 37- годишната жена е отчел резултат 2.07 промила алкохол в издишания въздух. Тя е задържана в ареста на РУ Кюстендил за 24 часа. Другата водачка – 45-годишна жена, е нарушила правилата за движение и на паркинг на ул. „Македония“ е блъснала пешеходка. Пострадалата е 72-годишна, настанена е в кюстендилската болница със счупен крак, без опасност за живота е.

Досъдебно производство е започнато в края на миналата седмица в РУ Дупница срещу водач на т.а. „Мерцедес“, представил при проверка неистински документ за техническа изправност на автомобила.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 3 извършени престъпления – отровено е куче, повредени са 2 автомобила. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства.

12 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица, 1 е нанесъл щети – в къща в с. Граница са изгорели 5 кв. м гипсокартон. Пожарът е причинен поради строителна неизправност. Спасена от унищожаване е къщата.