В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил при извършена проверка на 27-годишен мъж са открили и иззели от него 3.37 грама хероин. Проверката е извършена в кв. „Изток“ в града, видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Притежателят на наркотичното вещество е задържан с полицейска заповед за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

37-годишен извършител на домова кражба са установили и задържали в края на миналата седмица кюстендилски полицаи. В навечерието на нова година той е отнел от дома на свои съседи в кв. „Изток“ олекотени завивки, пердета, спални комплекти и тонколона. Част от откраднатите вещи са иззети от него. 37-годишният е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. Работата по започнатото досъдебно производство продължава РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица – на 11 януари, малко след 19.30 ч., 50-годишен кюстендилец е пострадал, като се е хвърлил на жп релсите при задаващ се влак. Влакът е пътувал от Перник към Кюстендил, инцидентът е възникнал в района на бившето опитно поле. Бързата реакция на машиниста е предотвратила фатален резултат. Пострадалият е закаран в кюстендилската болница за лечение с гръдни травми. Бил е в нетрезво състояние. Машинистът е изпробван за употреба на алкохол – резултатът е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица пътни полицаи са установили петима водачи на МПС в Кюстендилска област да управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества. По случаите са започнати бързи полицейски производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница.

В края на миналата седмица в полицията в Дупница са заявени кражба на л.а. „Мерцедес“ от двора на къща в града и кражба на 12 метра меден многожилен кабел от жп депо; в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари и накити от къща в кв. „Изток“, счупени са стъкла на паркиран в квартал „Бузлуджа“ л.а. „Пежо“. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са дознания по случаите.

В събота при пожар в с. Долистово е пострадал 59-годишен мъж. Инцидентът е възникнал малко след 19.00 ч по време на изваряване на консерви на газов котлон в стопанска постройка. Пожарът е унищожил 100 кв. м покривна конструкция, масивни складови и спомагателни постройки, 50 бали фураж. Причина за възникването на пожара е техническа неизправност на газова бутилка. Пострадалият собственик на имота е закаран за лечение в столично здравно заведение.

В петък при пожар в гараж в Кюстендил са изгорели лек автомобил, документи, компресори, летни джанти с гуми, бормашина, бяла и черна техника.