В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са установили трима извършители на престъпления, свързани с наркотици. Двама от тях са установени на улица „Йосиф Ковачев“ в града, те са на 22 и 26 години,от тях са иззети 4.97 г амфетамин и 5.41 г канабис. Третият е установен в кв. „Запад“, той е непълнолетен, от него са иззети 7.7 г канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Тримата са задържани за по 24 ч в полицейския арест. Започнати са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е започнато досъдебно производство срещу 44-годишен мъж от с. Палатово за притежание на наркотично вещество. Той е задържан с полицейска заповед за 24 ч. При извършена проверка от дома му са иззети 6 грама канабис. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са заявени 3 извършени престъпления – в РУ Дупница е постъпил сигнал за повреждане на алуминиева врата и батерии за чешми в тоалетна в градския парк и срязване на гуми на автомобил в жк „Бистрица“; в Кюстендил е извършена кражба на пари и накити от апартамент. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства.

В края на миналата седмица в Дупница са възникнали 2 пътни произшествия. В събота неправоспособен 58-годишен водач на л.а. „Опел“ при неправилно изпреварване по ул. „Венелин“ е блъснал движещ се пред него л.а. „Пежо“. Пострадала е водачката на пежото – със счупен шиен прешлен е настанена в здравно заведение в града. Пробите за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни; вчера при сблъсък между л.а. „Хонда“ и таксиметров автомобил „Дачия“ на ул. „Патриарх Евтимий“ в града е починал 22-годишният водач на хондата, на пътничка от таксиметровия автомобил и 8-годишно дете е оказана медицинка помощ. Тестът за употреба на алкохол на таксиметровия шофьор е отрицателен. Досъдебно производство е започнато по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара с материални загуби са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН – Кюстендил. В с. Ябълково вчера пожарът е унищожил навес, фургон, оранжерия, помещения за животни и техника. Няма пострадали хора, причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

В с. Друмохар късо съединение е причинило пожар в ремарке на товарен автомобил, изгорели са 150 бали фураж и ремаркето, няма пострадали хора.