18-годишен младеж от Кюстендил е извършител на 2 кражби на велосипеди. Той е установен вчера от кюстендилски криминалисти. Кражбите са извършени през месец май от жлищни блокове в кв. „Запад“ и кв. „Румена Войвода“. Велосипедите са иззети от извършителя на кражбите с протокол за доброволно предаване. РУ Кюстендил работи по изясняване на съпричастността на 18-годишния А.Р. и към други противозаконни деяния.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Бобов дол срещу 36-годишен водач на л.а. „Ауди“ от с. Паничарево. Той е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.42 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, изгоряло е арматурно табло на л.а. „Форд“, късо съединение е причинило запалването; пластмасова решетка и фар са унищожени на л.а. „Фиат“ при пожар, спасени са 3 наблизо паркирани автомобила. Причините за този пожар изяснява РУ Кюстендил, не се изключва умисъл. Не са пострадали хора.