Като член на Асоциацията, Езикова гимназия имаше своите представители в лицето на Белослава Велинова от 12.а клас, Виктория Андонова от 11.а клас, Виктория Ангелкова от 11.а клас и Лора Ангелова от 12.б клас, които за жалост останаха четвърти в надпреварата, но само на 4 т. от третото място. Те победиха отборите на двете елитни софийски езикови гимназии- I и II АЕГ.  Момичетата, с ръководител г-жа Ина Станкова, ст. учител по английски език, получиха грамоти, материални и парични награди.  За състезанието Асоциацията бе определила награден фонд от 4 500 лева.

 "Продължавайте да учите чужди езици, защото това ще ви даде още едно предимство. Нашият слоган е „Пътят на успеха минава през УНСС“, а днес искам да допълня, че той минава и през владеенето на чужд език", каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Езиковото съревнование се фокусира върху проверка на знанията, уменията и компетенциите на средношколците и цели да провокира критичното мислене, осмислянето и използването на информацията, както и креативността у младите хора.

"Радвам се да ви приветстваме на първото интердисциплинарно състезание по чужд език“, посочи доц. д-р Васил Петков, ръководител катедра „МИО и бизнес“ и председател на АЕУБ.

Той изрази своята увереност, че тази инициатива ще стане традиция и ще бъдат организирани и други състезания, чрез които младите хора да бъдат стимулирани да мислят, да разсъждават и да разговарят.