На 5 октомври 2023 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ Кюстендил ще бъдат представени книгата „Етюди за един пръст“ и музикалния проект „Осите“ с автор Красимир Николов, по-познат като Краси Майски.

От автора за автора: „Казвам се Красимир Николов - обществено познат повече като Краси Майски. Това е прякор, а тях обикновено ги измислят другите хора. Смятам се за късметлия, Майски звучи добре и си има своята история. Като си помисля, познавам мнозина с прякори, директно събуждащи предубеждения към носителите им. Е, случаят не е такъв и затова избрах на заглавната корица да бъда Краси Майски. Отдавна прекрачих в седмото си десетилетие на този свят, а това е възраст, която дава основания за известни  равносметки.

Те пък, обикновено са плод на натрупан житейски опит, а това е другата дума за спомени, нали? А спомените е полезно да се споделят - някой може да научи нещо любопитно, други да си припомнят преживяни добри или трудни моменти, трети просто да се позабавляват. Та моята ПЪРВА книга е за това - да споделя как видях през собствените си очи времето и събитията на няколко десетилетия, опитвайки да бъда максимално обективен към истината. Битълсите пеят, че „С малко помощ от приятелите, можеш да се справиш с всичко“. А представяте ли си ако към ПРИЯТЕЛИТЕ добавим и няколко четири и няколко шестструнни китари? Плюс комплект барабани и един ожулен микробус? …