На 16 и 17 септември в Унгария се проведе силния международен турнир "Будапеща опън", на който участваха 1742 състезатели от 257 клуба от 37 държави. Карате Клуб "Шурикен" се включи в надпреварата с 10 състезателя, които се представиха отлично.

Божидар Сотиров спечели златен медал и купа в категория кадети +70 кг. след 5 изиграни мача и победа на финала над украинец със 7-0 . Това е пореден сериозен успех за Божидар, който през юли спечели и бронзов медал от Световната младежка лига в Пореч.

Денис Априлов след страхотно представяне спечели 2 място на ката за кадети. Васил Здравков със сериозна борба успя да завоюва бронзов медал при децата до 14 +55 кг. Той триумфира със златото след изиграни 4 срещи.

Искрен Тодоров и Александър Митов останаха на косъм от медала и след спечелени 3 срещи и стигнаха до полуфинал, където загубиха и след това играха мачовете за бронзов медал.

Георги Матуски  спечели 7-мо  място на ката за мъже като загуби в полуфиналния кръг. Николай Митов, Деян Миленков, Борис Иванов и Никола Христов взеха по няколко мача ,но не успяха да стигнат до битка за медалите.

„Изключително сме доволни от представянето на всички в този много силен турнир.Децата се представиха отлично, доволни сме от подготовката.Благодарим им, че се раздадоха до край във всяка среща." заявиха треньорите Емил Димитров и Веселин Димитров

Отборът на КК "Шурикен" се подготвя за следващият силен турнир - Хърватска Опън, който ще се проведе в края на месеца.