Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – произвел изстрели с газов пистолет, като по своето съдържание хулиганството се отличава с изключителна дързост. Съдът уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най - тежката мярка за неотклонение. Защитата пледира за по- лека мярка – „Подписка“, с аргумент, че изстрелите са провокирани от поведението на компания, която често нарушава обществения ред. Обвиняемият Р. С. изрази пред съда съжаление за действията си.

В искането на прокуратурата се посочва още, че действията са извършени на 09.09.2023 г., на ул. „Власина“ в гр. Кюстендил. Срещу обвиняемия Р. С. са повдигнати и обвинения за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на двама мъже.

От събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието. Съществува и реална опасност обвиняемият извърши друго престъпление, предвид съседството на двата имота / този, в който живее и имотът, където е извършено престъплението /. Определението, с което по отношение на Р. С. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.