Състезателите от СК "Тонус"- Кюстендил взеха участие в XII Държавно първенство по спортна аеробика за клас Б и IV Национален турнир за клас С, които се проведоха през изминалия уикенд в град Пловдив.

От турнира сребърни медали си спечелиха Деница Йорданова и Божидара Бояджиева, с групово съчетание в категория 7-8-годишни. С много добро представяне, в същата категория се състезаваха и Александра Павлова и Николия Ангелов. Също така с добро представяне в състезанието се включиха и Ивон и Александрина Кацарови с групово съчетание.

При най-малките - 5-6-годишни, Ани Владиславова направи своя дебют и се представи отлично.

В Държавното първенство клас Б за СК "Тонус" се състезаваха:
София Крумова (индивидуално съчетание, 9-11-годишни), Екатерина Котева (индивидуално съчетание, 9-11-годишни), Ивайла Йорданова и Ана-Мария Боянова (малка формация, 9-11-годишни), Вероника Копаранова (индивидуално, 12-14-годишни) и заедно със Сияна Караджова (малка формация, 12-14-годишни), Михаела Димитрова и Мария Шаркова(малка формация, 12-14-годишни), Каролина Шаркова (индивидуално 15-17-годишни).

Треньорът на кюстендилският клуб Галя Миткова, заяви, че е доволна от представянето на децата, но работата продължава в посока разгръщане на пълния им потенциал занапред.

Съдии от СК "Тонус" бяха Соня Александрова и Симона Раждавичка.