Председателят на ОбС- Кюстендил Иван Андонов, обяви предстоящите проекти, които се работи в Община Кюстендил. Те са финансирани от Плана за възстановяване и устойчивост.

Вече общинска администрация започна работа със своите специалисти и експерти по подготвянето на проекти предложения за изцяло реновиране на сградите на старата полиция, която се намира на улица „Демокрация“ и тази на Регионалната библиотека.Това са две емблематични сгради, които от доста време имаха нужда от ремонт. Надявам се с тази отворена програма по Плана за възстановяване и устойчивост, със съдействието на Община Кюстендил тъй като това са общински сгради да можем да изготвим проекти предложения и те да бъдат ремонтирани. Работи се и по други проектни предложения по отношение на енергийна ефективност и фотоволтаиците. Ще се постараем да подпомагаме както нашите съграждани, така и малкия и средния бизнес, съобщи и председателят на ОбС- Кюстендил, Иван Андонов.

Кметът на Кюстендил уточни, че сред обектите за реновиране е и сградата на читалище „Братство“, където ще бъде извършено цялостно конструктивно обследване.

„Важно е да използваме възможността и да санираме знакови сгради за Кюстендил. След това ще има предложение за изграждане на нова библиотека“, уточни още Паунов.