Поредна година, която не е такава каквато ни се иска на нас, обикновените хора. До преди година имаше пандемия, вече сме и в една сложна международна обстановка, в която на стотици километри от нас се водят военни действия. Те оказват влияние и върху нас – в обществения, политическия и във финансовия сектор. Всичко това дава отражение върху обикновения гражданин в страната. Въпреки всичко, ние от БСП, си имаме политики и виждания. Ние многократно сме се обявили против войната и военните действия. Ние сме за мирно разрешаване на въпросите, свързани с т.нар. военни действия, които се водят на територията на Украйна. Ние сме по-скоро за подпомагане с невоенни действия, чрез помощи за населението и чрез възможността да помогнем на обикновените хора. Като втори мандат през тази година, ние имаме основанието да смятаме, че сме последователни, преследваме нашите цели чрез политически решения и вкарване на съответни законопроекти.

Такава равносметка направи пред медиите депутатът на БСП от 10 МИР – Кюстендил, Бойко Клечков. Той посочи като успех за столетницата приемането на безплатните детски градини и ясли за младите родители. Освен това сред успехите за БСП са и ръстът в минималната пенсия. 

„По време на 48-ото НС имахме много сериозни идеи, които можехме да превърнем в реалност. Наново подходихме за увеличение на минималната работна заплата. На първо четене Законът мина, всички партии се съгласиха, но при второ четене другите партии не ни подкрепиха. Това наше предложени остана във времето да се решава. Имахме срещи и с профсъюзите, където ни индикираха, че съществува напрежение в обществото. Около 500 хил. души в България са на минимална работна заплата, което означава, че те са под социалния минимум след като им направят удръжките. Очакваме след Нова година да има едно социално напрежение в страната“, уточни кюстендилският депутат Бойко Клечков.

Темата за язовир Кюстендил:

От изключителна важност е довършването на язовир Кюстендил за региона. Той е започнат преди повече от 30 години, в момента той реално е изоставен. Поставих въпросът и към Министерство на регионалното развитие. Към момента няма никакво движение на финансови средства, не са предвидени такива и в бюджета. Стигнахме до споразумение да се направи обследване на язовира. С областния управител имаме договорка, той е съставил комисия, която ще обследва състоянието на язовира. Това е важно за финансирането, тъй като е свързано с технически параметри, очакваме до края на януари да бъде завършено обследването. След това с този протокол ще посетим Регионалното министерство, за да стане ясно какво е необходимата сума за довършването му.

Сред приоритетите за кюстендилския депутат от БСП - Бойко Клечков е израждането на водопровода Самораново – Бобов дол, където ще се разрешат три въпроса, важни за дупничани и бобовдолци. Приоритетни за Клечков са музеят в Кюстендил, както и довършването на Художествената галерия „Владимир Димитров - Майстора“.