Призът е от дисциплината Майсторско управление на автомобил, конкурсът се проведе в столицата от 10 до 13 ноември

Георги Соколов от ОДМВР – Кюстендил, завоюва първото място в дисциплината „Управление на автомобил“. Второто и третото място спечелиха участниците от СДВР – Андрей Йорданов и Мартин Пасков. Наградите в категорията връчи Бойко Рановски - директор на ИА "Държавна автомобилна администрация".

Националният конкурс „Пътен полицай на годината“ се провежда за 28-и път. По регламент право на участие в него имат младши автоконтрольори, като всяка ОДМВР излъчва по един отбор, а дирекцията - домакин има право да сформира два. Тази година в състезанието участваха и сформирани дамски отбори.

Участниците се състезаваха в дисциплините:

  • Теоретичен изпит по специализирана подготовка;
  • Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие – теория и практика;
  • Стрелба с пистолет;
  • Майсторско управление на автомобил;
  • Майсторско управление на мотоциклет. 

Победителите получиха наградите си на официална церемония в столицата в присъствието на заместник-директора на ГД „Национална полиция“ старши комисар Борислав Муеров, началника на отдел пътна полиция в ГДНП комисар Димитър Мичев, председателя на СБА Емил Панчев, зам.-председателя на БЧК д-р Надежда Тодоровска, директора на ИААА Бойко Рановски, зам.-председателя на ДАБДП Мария Лазарова, както и предходни ръководители на „Пътна полиция“. 

Георги Соколов е служител на група „Контрол на движението по главни пътища и автомагистрали“ към сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР.