На 13.09.2022 г. (вторник) от 18:30 ч. на сцената на читалище „Братство 1869” ще бъде представен авторския спектакъл на Диана Каваклийска „Бъди силен и прости” с участието на Диана Каваклийска и Веско Павлов. Събитието е в рамките на Втори фестивал „Сцени на Струма”, организиращ се от община Кюстендил, читалище „Братство 1869“ и Музикална къща „Престо“. 

Вход свободен.

"Бъди силен и прости" е съвременна театрална постановка на Диана Каваклийска (псевдоним Диана Кавак), вдъхновена от книгата на кюстендилския актьор Давид Алфандари „Когато клоуните плачат“.                                                                                                                      „Бъди силен и прости“ разказва необичайната история на двама актьори,  останали ненадейно  без  работа и без театър. Тя е актриса с псевдоним Пиеро, той е актьор с псевдоним Пешеходец. Двамата се срещат на улицата инцидентно. Новата реалност ги принуждава да търсят нестандартни пътища и начини да живеят и да творят. „Добрият моряк намира винаги брега“   поддържа оптимизмът им  и в крайна сметка те го намират. 

Диана  Каваклийска (Кавак) е родена в Кюстендил, до 6 годишна възраст живее в родния си град, след което се мести в София. Завършва режисура към Висш Институт по Сценични изкуства (Флоренция, Италия). Работи в Рим 20 години като театрален педагог, режисьор и актриса. Поставя в престижни театри на Рим с отлични отзиви от публика и критика. Снима като режисьор късометражните филми: „Natura morta” награден с Наградата на журито на Фано филм фестивал, Италия и „ All’improvviso mi ritrovai barbone“ на фестивала в Белария, Италия. 

Васко Павлов е роден в София, завършил ВИТИЗ и е бил преподавател в НАТФИЗ. Работил е дълги години като актьор в Театър „Сълза и смях“, след това на свободна практика. Един от създателите на Театрална формация „Абсурд“.