В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници - Великден. Това е свързано със събирането на голям брой хора на обществени места, паленето на свещи в църковните храмове и дома, с което се повишава рискът от възникване на пожари и инциденти.

За да не се допускат инциденти Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, извърши проверки за спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност в 25 черкви и 3 манастира. Не са установени нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност. На църковните служители са дадени указания за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари. Дадени са указания на църковните служители за ограничаване предпоставките за възникване на пожари. 

На Великден – 23 и 24 април, е осигурено дежурство от служители на РДПБЗН – Кюстендил, които да следят за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в православните храмове.

РДПБЗН призовава към гражданите за повишено внимание и за спазването на основните правила за пожарна безопасност. При инцидент сигнализирайте на тел. 112!

Спокойни и весели Великденски празници!