С решение на Министерски съвет от 12 Януари 2022 г. за областен управител е утвърдена Катя Димитрова. Тя е от квотата на ПП "Има такъв народ" и е от град Дупница. Областна администрация Кюстендил ще има само един заместник областен управител. Той все още не е назначен, но се знае, че ще е от квотата на ПП "Продължаваме промяната".

"Госпожа Димитрова е известен юрист в кюстендилската гилдия и нейното бъдещо поприще като областен управител ще бъде ново предизвикателство, за което аз като бивш областен управител и моите колеги от областната управа и пожелаваме един ползотворен мандат в който тя да има своето лично място и своите успехи." каза бившият областен управител инж. Александър Пандурски.

 

При встъпването в длъжност на Катя Димитрова инж. Пандурски и подари луксозен комплект пишещи средства, с който новия областен управител да разписва най-важните документи за гражданите на Кюстендил и кюстендилска област.

Бившият областен управител инж. Пандурски направи равносметка на неговото управление и изтъкна, че провеждането на честни избори е била основната му задача. Най-важното в мандата са предизвикателствата свързани с пандемията и разрешаването на проблема с регионалното сметище в Дупница и сепариращите и компостиращи инсталации в Кюстендил и Дупница.

 

Съзнавам, че поемам една много голяма лична отговорност. Това, което мога да заявя, е че във всичките си служебни действия ще проявявам отговорност и справедливост. Основите приоритети в работата ми ще бъдат да защитавам законността и да отстоявам справедливостта. В следващите дни ще организирам срещи със всички ръководители на изпълнителната власт и кметовете на общини и кметства, като планирам заедно да изготвим планове, по които ще работим от тук на татък. Тези планове след като ги изготвим ще ги представим пред медии." заяви новият областен управител Катя Димитрова.

 

По думите и всички кметове на общини и населени места ще могат да разчитат на областния управител за разрешаване на проблеми от обществено значение без оглед на политическа принадлежност и пристрастия.