Средствата събрани от благотворителната продажба на картините, отличени в Областния конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021“, ще бъдат дарени за лечението на 3-годишния Огнян Огнянов от Кюстендил. Детските творби са подредени в изложба в Съдебната палата в Кюстендил. Вече са откупени 6 от тях. Благотворителната изложба е подредена във фоайето на 2- рия етаж на Съдебната палата в Кюстендил.

 

През месец Януари 2022г. е предвидена консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в лявото ухо на детето, за да може Оги да чува и да не се забави развитието му. След това  лекарският екип ще прецени дали ще се наложи имплантиране на дясното ухо. Офертата на болницата  за първата операция е 34 650€ -имплант и престой от 2 дни. Семейството се нуждае от подкрепа за набиране на необходимата сума.

  • ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
  • BIC:SOMBBGSF
  • BG04SOMB91301070592001
  • Титуляр:Огнян Огнянов Огнянов
  • Общинска Банка АД


Конкурсът „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2021“ се организира за втора поредна година от Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница. Той е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2021 / 2022 г. Участваха 120 ученици, от 15 училища в 7 общини от област Кюстендил- Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Невестино, 2 школи и един Дневен център за деца с увреждания.

На фейсбук страницата Кюстендилски съдебен район може да намерите и Галерия от снимки на най- добрите творби от раздел „Изобразително изкуство“, това е мястото и, където може да прочете отличените творби от раздел „Литературно творчество“: