Кампания по създаване на аудио-визуално съдържание с цел популяризиране културно-историческото наследство и туристическите обекти в България бе представена в пресклуба на БТА в Кюстендил.

"Идеята на кампанията е да дойдат блогъри и влогъри от чужбина, с които ние си партнираме. Те периодично ще идват за да правят видео съдържание за своите канали. Рано или късно тая пандемия ще отмине и рано или късно ще започнат да прииждат хората. Трябва да се рекламираме. Българите вече знаят за дестинациите си, време е да разберат и чужденците, че я има България като цяло, защото България е прекрасна и има много хубави кътчета, които могат да се посетят." разясни инициаторът на идеята Анатоли Костов.

фотограф: Ярослав Ставрев - Студио Видеограф

Кампанията ще популяризира не само Кюстендил и региона, а дестинации в цяла България. Планирани са 10 локации, като сред тях са района на Банско, теснолинейката, Велико Търново, Пловдив и др. Идеята е пред света да се покажат и по-малко познати места и селца. Така освен античния театър в Пловдив ще бъде показан и музеят на бусинската керамика в село Бусинци, което се намира близо до град Трън.

Освен с Владимир Караманов от Молдова в момента се водят преговори и с двама влогъри, които имат англоезични канали.