След като на проведените консултации при областния управител политическите сили не успяха да постигнат съгласие по отношение на състава и ръководството на Районна избирателна комисия в Десети изборен район – Кюстендилски, се наложи Централната избирателна комисия да определи състава на местната избирателна комисия.

За председател на Районната избирателна комисия е назначена Тодорка Петкова Илиева-Скрипкина Тя е предложена от "Изправи се Бг! Ние идваме!" и запазва длъжността си от предишната РИК. За заместник председатели са назначени Илиян Хаджийски предложен от "Има такъв народ" и Мария Чочова от БСП. Секретар на РИК Кюстендил е Венцеслав Механджийски предложен от ПП ГЕРБ.

За членове на РИК Кюстендил са назначени Катя Димитрова, Йорданка Наумова - Метаниева, Ивайло Анастасов, Десислава Костадинова - Стоянова, Симеонка Велкова - Манова, Георги Георгиев, Румяна Сергиева - Димитрова, Александра Колева и Камелия Петрова-Андонова.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 25 септември 2021 г. Съобщението за състава на РИК Кюстендил е публикувано на сайта на ЦИК на