Само 16 са положителните случаи с Ковид-19 в област Кюстендил за периода 21 - 27 юни включително. Положителни проби има от общините: Дупница – 6, Кюстендил – 5, Кочериново – 4 и Невестино – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.

През изминалата седмица в област Кюстендил са поставени 1123 дози ваксини, като с първи прием са 513, а с втори – 610. От началото на имунизационната кампания в областта са поставени 31 227 дози, като лицата със завършен имунизационен цикъл са общо 15 135 лица.

Към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 6 души. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите са в сравнително стабилно общо състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница е настанен за лечение само един пациент, който е в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани петима души, които са в сравнително стабилно общо състояние. Предстои изписване на излекуваните пациенти.

Починала е 66-годишна жена от община Кюстендил, с придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.