На пресконференция днес, областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски представи официално своите нови заместници – Йордан Гогев и инж. Георги Илинов.

„С известно закъснение, заради ангажименти с централното ръководство, представяме новите зам. области управители, назначени със заповед на министър-председателя от 28 май. От 31 май те са част от нашия екип. Аз ги поздравявам във връзка с тяхното назначение и искам да кажа, че ние, колегите от Областна администрация, ги приемаме с надеждата за една добра и ползотворна работа в името на най-важната задача, която стои пред нас – провеждането на честни и прозрачни избори в пандемична обстановка. Искам да изкажа и нашата благодарност за работата на досегашните зам. областни управители – д-р Матей Попниколов и Райчо Цветин, и да им пожелаем успехи занапред”, заяви областният управител Александър Пандурски.

Губернаторът на Кюстендил представи и ресорите, за които отговарят неговите заместници. Ресорите на Йордан Гогев са: провеждането на държавната политика на регионално ниво в областта на околната среда и водите, туризъм, трудова и социална политика, екология, младежки дейности и спорт, екология, сигурност и обществен ред. „На 60 години съм, семеен, с две деца. Имам 20-годишна професионална кариера в системата на българската армия като офицер и съм заемал различни ръководни длъжности. Завършил съм и Военната академия „Г. С. Раковски“ в София. След армията, през последните 10 години работех в областта на ВиК сектора”, представи себе си Йордан Гогев.

Инж. Георги Илинов отговаря за областите: икономика, инвестиционно развитие, земеделие, храни и гори, култура и образование. „Семеен съм, с две деца и четири внучета; щастлив, за което благодаря на Бога. Не съм роден в Кюстендил, но съпругата ми е оттук и аз дойдох да живея в Кюстендил. Работел съм в Кондензаторния завод, Агенция Митници и в частния бизнес. Винаги съм държал на професионализма при изпълняване на служебните ми ангажименти”, каза за себе си Георги Илинов.