Общо 29 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница - 14, Кюстендил - 6, Бобов дол - 4, в Бобошево, Кочериново, Рила, Невестино и Трекляно има по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 29 души. Един е на интензивно лечение, а 19 други са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 14 души. Един от тях е на интензивно лечение, трима други са в по-тежко състояние, а останалите – на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 25 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Трима от тях са на интензивно лечение, а 18 други са в средно тежко състояние и на кислород.

През изминалото денонощие има починали двама души – мъж на 83 г. от община Дупница и жена на 80 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.