През месец декември Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) прие промени в Условията за кандидатстване по процедура „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Вследствие на това е сформирана работна група, която е преразгледала отхвърлените проектни предложения и е предложила 3 354 бр. проекти, които да бъдат оценени отново. Сред тези проекти са и 41 бр. проекти на фирми от област Кюстендил, които ще имат възможност да получат финансиране. До настоящия момент общият брой на сключените договори с фирми от област Кюстендил по тази процедура е 341 бр.

Във връзка със стартиралата преоценка, Управляващият орган е започнал от 04.01.2021 г. поетапно изпращане на уведомления за установени нередовности до кандидатите чрез ИСУН 2020. От Управляващия орган на програмата напомнят на всички кандидати да следят редовно профила си в ИСУН, където ще получат официално своите уведомления, тъй като срокът за представяне на изисканите от оценителната комисия документи е една седмица, считано от деня, следващ изпращането на уведомлението.

Кандидатите, които имат нужда от съдействие, могат да се обръщат към експертите от Областен информационен център – Кюстендил на тел.: 078/52 02 12, 0876 172 766, на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на място в офиса на информационния център, ул. „Патриарх Евтимий“ № 18 (сградата на читалище „Братство 1869“), при спазване на всички противоепидемични мерки. Услугите на ОИЦ – Кюстендил са безплатни.