Положителните проби за Ковид-19 през изминалите три дни / от 24 до 26 декември/ в област Кюстендил са общо 40, съобщават от Областния кризисен щаб. Най-много новозаразени лица има в община Кюстендил – 26, в Дупница новите случаи са 4, по три положителни проби има от общините Сапарева баня, Кочериново и Рила, само един е новият случай в Бобошево.

16 са хоспитализираните лица към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях четирима души са в по-тежко състояние.

Настанените за лечение пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница са 17. Състоянието им е средно тежко.

43 души са хоспитализирани към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Един пациент е интубиран, останалите са в тежко и средно тежко състояние.

Петима души, с положителни проби за инфекцията, са починали през изминалите три дни. Това са трима мъже от община Кюстендил – 59 г., 66 г. и 70 г., както и 73-годишен мъж и 86-годишна жена от община Дупница. Една част от тях са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася съболезнования на семействата и близките на починалите.