Новозаразените лица с Ковид-19 в Кюстендилска област за изминалото денонощие са общо 41, информират от Областния кризисен щаб. В община Кюстендил заразени с инфекцията са 19 души, в Дупница – 14, в Рила – 4, Бобов дол – 2, по един нов случай има в общините Невестино и Трекляно.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към днешна дата са хоспитализирани 18 души. От тях трима са в по-тежко състояние и на интензивно лечение, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

24 са към днешна дата настанените за лечение пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние.

Хоспитализираните лица към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 59. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

През изминалото денонощие има починала 81-годишна жена от община Кюстендил, която е имала придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.